Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Sahtiverkko

Suomen Sahtiseura jäsenyhdistyksineen ja asiaa sahdista

Paikallisia sahtiseuroja

Viimeaikaisia kuvia

Featured Products

Suomen Sahtiseuran jäsenkirjeet

2015

18.4.2015 pidimme vuosikokouksen Isojoella. Läsnä oli 28 henkeä. Ennen kokousta nautimme maittavan aterian Lauhan ravintolassa. Kun kuvut olivat täynnä, siirryimme Sahtiopistolle kokoukseen.

Puheenjohtaja Pekka Kääriäinen avasi kokouksen. Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Esitettiin tilinpäätös, vuosikertomus ja toiminnantarkastajien lausunto. Tilinpäätös vahvistettiin ja vastuuvapaus myönnettiin hallitukselle ja muille tilivelvollisille. Teimme tulosta 1088,82 euroa. Hyvä me! Muutenkin todettiin, ettei sitten olla mitään tyhjätaskuja. Talous on ollut hyvin tasapainossa ja tosiaan plussan puolella.

Jäsenmaksu aiheutti keskustelua; ehdotettiin sen laskemista 25,00 euroon nykyisen 30,00 euron sijasta. 30,00 euron jäsenmaksu kuitenkin voitti eli nyt päätimme vuoden 2016 jäsenmaksun suuruuden. Toivottavasti kaikki ovat maksaneet tämän vuoden jäsenmaksun, 30,00 euroa!

Yhdistykset maksavat kertamaksuna 100,00 euroa. Näistä yhdistyksistä voi kokouksissa tai matkoilla olla 1 edustaja. Voi kuulua johonkin yhdistykseen, esim. Kuurnaan ja olla vielä lisäksi henkilöjäsenenä Suomen Sahtiseurassa. Ymmärsikö kukaan mitään tuosta? Lisätietoja allekirjoittaneelta.

8.8.15 on sitten SM-kisat Pertunmaalla. Yöpyjille on kuulemma vähän tilaa. Matkailuautot ja teltat olisivat oiva vaihtoehto. Ensimmäiset SM-kisat olivat vuonna 1992 Lammilla. Nyt näiden kisojen järjestysnumero on komeat 24!

Vuoden 2016 SM-kisat järjestetään Sastamalassa.

Syksyn matkaa pohdittiin. Esillä Skotlanti, Saksa ja Ruotsi. Pikagallupin mukaan Saksa kiinnosti eniten. Ruotsissa on jotkut olutkarkelot syksyllä. Kohtuullinen hinta on yksi iso tekijä näissä matkoissa. Matkan ajankohta on 24.9 - 27.9.2015. Ruotsin tapahtuma on viikko ennen tai jälkeen tätä ajankohtaa.

Puheenjohtajaksi valittiin Pekka Kääriäinen. Hallitukseen valittiin 14 henkilöä, jotka ovat; Olavi Hurttasalo, Kankaanpää. Sirpa Kääriäinen, Lammi. Hannu Väliviita, Isojoki. Ilpo Leivo, Honkajoki. Heikki Riutta, Sysmä. Tapio Viitala, Hämeenkyrö. Marjokaisa Piironen, Kirkkonummi. Ilkka Sipilä, Hollola. Antti Hietala, Espoo. Pekka Niemelä, Lahti. Sirkka Ilola, Asikkala. Ervo Vilkman, Kärkölä. Tapio Alatalo, Isojoki. Jouko Jauhia, Kangasala. Varsinaisiksi toiminnantarkastajiksi valittiin edelleen Liisa Ojala Lahdesta ja Jarmo Laaksonen Jämsästä. Varalle Pentti Kohtamäki ja Pauli Pullola. Liisa ja Jarmo ovat kovasti ahkeroineet tilien ja varsinkin jäsenmaksujen kanssa. Kiitos ja kippis!

Kiitos kokouksesta. Se päättyi tähän.

Olli Lahtinen soitti meille musiikkia pienellä tuohenpalasella. Ei siitä mitään ääntä tavallinen tallaaja ainakaan ulos saa. Hienosti sitä musiikkia siitä tuli! Samainen Olli on myös huulihappuvirtuoosi. Kuulimme Kaffee-valssin (omasävellys), Saatanan-perkeleen-polkan ja monta muuta.

Sahti ei sieltä juomalla loppunut, oltiinhan Sahtiopistolla. Nämä pohjalaiset kun ovat tunnetusti vaatimattomia, niin nehän aina sanoo sahdistaan seuraavaa: Hyvää yritettiin, mutta luksusta tuli! Oli kyllä hyvää sahtia. Ainakin 4 eri sahtia siellä todistettavasti oli. Tutustuttiin myös Sahtiopiston mallastamoon. Jotkut tutustuivat vain sahtiin. Aikamoisia Pelle-Pelottomia nuo pohjalaiset! Hienot on tilat siellä Lauhassa.

Lahtisen Olli oli lämmittänyt savusaunan ja sinne osa porukkaa lähtikin kylpemään. Itse lähdin kotia kohti. Oletettavasti loppuilta sujui sahdin merkeissä. Savusaunan jälkeen aamulla voi peilistä katsoa, kuinka nokinen on ja päätellä, montako sahtia joi.

Oli kiva taas tavata vanhoja tuttuja ja uusiakin tuttavuuksia tuli. Ei voi muuta sanoa, kuin että mitä loistoporukkaa Suomen Sahtiseurassa on. Ja tämä tarina on tosi!

Sirpa Kääriäinen, seuran sihteeri

Suomen Sahtiseura ry                                                             Lammilla 6.4.2015


VUOSIKOKOUSKUTSU


Tervetuloa vuosikokoukseemme Isojoelle lauantaina 18.4.2015. Kokouksessa käsittelemme sääntömääräiset asiat.

Ruokailemme Ravintola Lauhansarvessa klo 12.00. Sen jälkeen pidämme kokousta Sahtiopistolla klo 13.00. Osoite on Lauhanvuorentie 490, 64900 Isojoki. Jos joku haluaa yöpyä siellä, siis Isojoella, ei Sahtiopistolla, majoitusta voi tiedustella numerosta 0408258751 tai [email protected]

Olisi kiva, jos voisit ilmoittaa saapumisestasi ruokailun vuoksi. Ilmoittamatta jättäminen ei silti ole kokoukseen osallistumisen este, [email protected] tai 0405961921.


Tämän vuoden SM-kisa on Pertunmaalla 8.8.2015.

Käykääpä kurkkaamassa sahti.org-sivulla SM-kilpailun sivua.


Viime vuoden kokouksessa kaikki (hallitus) ruoskivat itseään , koska tämän seuran asiat ovat hieman ”retuperällä”. Ei talouden hoidon suhteen toki. Se on vallan mainiossa kunnossa. Ongelmana on tiedotus ja näiden kirjeiden saanti liikkeelle. Samoin jäsenmaksujen pyydystäminen ym. No, suurin syyllinen tätäkin kirjettä kirjoittelee. Tämän johdosta nyt kannattaisi jonkun innokkaan ja energisen henkilön suorittaa itsetutkiskelua ja katsoa, löytyykö intoa sihteerin hommiin. Tuntuu siltä, että minulla yksi vuosi kuluu puolessa vuodessa. Minun on varmaankin aika jäädä eläkkeelle tästä hommasta.


Runsasta osanottoa odotellen

Sirpa Kääriäinen, sihteeri


Tämän vuoden jäsenmaksu on viimevuotisen päätöksen mukaisesti 30,00 €, jonka voit maksaa seuran tilille FI3742601040033446. Eräpäivä on 18.4.2015 tai mieluummin heti. Jos haluat olla jäsen, hoidathan maksun mallikkaasti. Tack! Tämän liitteenä tulee erillinen jäsenmaksulehtinen, jotta se siirtyisi helpommin maksettavien pinoon.


Jatkossa on tarkoitus siirtyä yhä suuremmassa määrin tähän sähköiseen tiedotukseen. Voisitteko sen vuoksi, joka iikka, lähettää minulle s-postia, joka haluaa kirjeen sillä tavalla. Näin tulevat oikeat osoitteet. Saisimme kerättyä kaikki yhteen nippuun.

[email protected]  

Aiempia jäsenkirjeitä

24.6.2009 (pdf, 6 kt) Prahan matkan ennakkomaksu


huhtikuu 2009(pdf, 16 kt) vuosikokousohjelma ja jäsenmaksuista


27.8.2008 (pdf, 9 kt) syksyn sahtimatkaohjelma, kevään vuosikokouksesta ja kesän SM-kilpailusta


4.12.2005 (pdf, 30 kt) matkaraportti syys-lokakuun vaihteessa 2005 tehdyltä Ahvenanmaan matkalta


30.8.2005 (pdf, 24 kt) Nokialla 9.4.2005 pidetyssä vuosikokouksessa tapahtunutta sekä 6.8.2005 Kärkölässa pidetyt sahdinvalmistuksen sm-kisat